ÁZIJSKÉ E-SHOPY A SPOLUPRÁCA

14:50

Dosť často objednávam cez internet a skúšam nové veci, ktoré ma vedia zaujať. Samozrejme sa raz za čas dostanem aj k ázijským eshopom, ktoré sa neustále skloňujú v našich končinách. Myslím si, že každá jedna blogerka už dostala email s návrhom na spoluprácu. Oni Vám napíšu a zahrnú Vás komplimentmi, že ako sa im Váš blog páči a tvária sa, že sú z vašich fotiek úplne mimo. No realita je úplne iná. Denne oslovia minimálne 1367 blogeriek  s tým istým textom a Vaše texty majú úplne v paži. Načo potom taká spolupráca? Len pre pár vecí zadarmo? - ktoré by ste aj tak nenosili lebo každá z nás pozná ich skvelú "kvalitu". V minulosti aj ja som prijala jednu spoluprácu, neváhala som ani chvíľku a pustila som sa do výberu produktov. Na balíček som sa neskutočne tešila a s výberom som bola maximálne spokojná. Nadišiel čas a balíček dorazil. Spokojnosť ma prešla pomerne rýchlo, keď mi neprišli tie veci, ktoré som si objednala. Hmm, pošlú mi nejaké handry a potom ešte odo mňa žiadajú pozitívnu recenziu s minimálnym počtom slov - 500. Neviem ako Vy, ale ja v tom nevidím žiadny zmysel. Mám napísať kladnú "recenziu" a zaviesť ľudí aby si niečo objednali? Načo? To si radšej už nikdy viac od nich neobjednám, ako napísať falošnú recenziu, s ktorom oklamem aj samú seba. Je pravda, možno je chyba vo mne alebo som len narazila na zlý eshop. Uvidíme, ako to bude prebiehať neskôr, ale iste sa podelím o svoje ďalšie skúsenosti.

You Might Also Like

19 comments

  1. I agree with your opinion, fake reviews is not cool.

    xoxo, Nastya Deutsch

    NEW POST ON MY BLOG | INSTAGRAM

    ReplyDelete
  2. Môžem sa spýtať, o akú firmu išlo? Asi každá blogerka robí aj takéto recenzie, ja som však našla kompromis. 1. Píšem odkazy aj na firmy, s ktorými nespolupracujem a po 2. Hodnotím pravdivo - vždy sa dá na tovare nájsť niečo pozitívne, aj keď je to nanič napr. Design ok, funkčnosť žiadna. Ale toto by ak mňa riadne nahnevali. A verím ti, ... Ja ak spolupracujem, tak úprimne. Inak nie.Www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk

    ReplyDelete
  3. Přesně s tebou souhlasím.. Stejně to většinou ty lidi chválí aby dostali zase :D
    Denisse Beauty

    ReplyDelete
  4. Myslím, že nie všetky tieto spolupráce sú také. Samozrejme, treba si správne vybrať. Aj ja som dostala už nespočetne veľa ponúk, ale vždy sa snažím vybrať to, čo chcem ukázať čitateľovi a napísať vždy len to pravdivé. Je len na bloggerovi či podľahne nejakej spolupráci a keď príde niečo, či napíše niečo dobré a bude pokračovať v spolupráci, alebo či napíše pravdu :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    ReplyDelete
  5. Beautiful photos! *-*
    You asked about follow, we already :)
    Greetings, wikwerfashion ~♥

    ReplyDelete
  6. Great photo:)
    Have a lovely weekend:)
    kisses

    http://irreplaceable-fashion.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Ja som teda s ásijskými eshopmi s oblečením nespolupracovala, ale objednala som si už z nejedného dosť vecí a na 90% spokojnosť. Všetko prišlo tak ako na obrázku, všetko mi zatiaľ aj veľkostne sedelo, ani materiál nebol žiadna hrôza, niektoré tričká sú dokonca úplne jemnučké ako z bavlnky, a nosím tie veci rada, iba dvakrát sa mi stalo, že šaty prišli dosť priesvitné a teda nenositeľné ako šaty :). Asi treba vedieť, čo sa odtiaľ oplatí a čo nie..

    ReplyDelete
  8. Great photos :)
    I invite you to me, what do you think about follow for follow? :)

    veronicalucy.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Takéto spolupráce vážne nemajú význam, ja som ešte v živote nebola oslovená na spoluprácu, ale keby mi prišla takáto, nevrhla by som sa na ňu len tak z princípu, že mi to poslali. Máš pravdu, že je blbosť, keď od teba firma alebo eshop žiada kladnú recenziu, myslím, že každý by sa mal vyjadriť pravdivo a nie zavádzať.

    ReplyDelete
  10. Skvělý článek, přesně vím, o čem mluvíš, také jsem již dostala několik nabídek na spolupráci s eshopy z Azie, ale jsem ráda, že jsem zatím žádné nabídce nepropadla, proč bych měla propagovat něco, co sama nemám vyzkoušené? :(
    The Colorful Blog

    ReplyDelete
  11. Podobnou nabídku jsem přijal jednou jedinkrát, na začátku blogování..i když zkušenost byla celkem pozitvní, už bych to neudělal. Změnil jsem hodně postoj k celému fashion průmyslu a tak teď raději koupím za vlastní něco kvalitního, nejlépe vyrobeného v Česku nebo na Slovensku, ručně..a druhak je prostě nechci podporovat..

    Michael
    www.ontheleaf.net

    ReplyDelete
  12. Je super, že jsi se takhle zachovala!

    ReplyDelete
  13. Świetny kapelusz!

    Pozdrawiam i zapraszam do mnie:
    http://hanyvia.blogspot.com/2015/11/18-bday-written-day.html

    ReplyDelete
  14. raz ma oslovili a jednalo sa o bižutériu, ale inak veľa anglicky neviem takže aj keď mi poslali podobné spolupráce som to zrušila. To maš pravdu načo taká spolupráca keď oslovia veľa blogov a natáraju im to isté

    ReplyDelete
  15. Já myslím, že kažný má na tyto spoluprace jiné názore, osobně bych si to někdy chtěla vyzkoušet ale nemyslím si, že to je něco závratného. Rozhodla jsem se, že všechny mé spolupráce si okočíruju tak trochu sama a když nebudou spokojeni s tím, co navrhuji.. tak smůla:D

    Adel z Adel’s fashion life

    ReplyDelete

  16. Wow!
    http://everyday-smart.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. Super článek :) Často objednávám například z Ebay. Těším se na krásné věci a pak přijde obyčejný hadr, který se hodí na vytírání podlahy. Musím ale říct, že někdy přijdou věci krásné jako na popisku.

    ReplyDelete
  18. Super artykuł. Pozdrawiam serdecznie.

    ReplyDelete