MÁM VIAC FOLLOWEROV, MÁM LEPŠÍ BLOG?

18:49

photos from tumblr
Asi najväčšie klamstvo, s ktorým som sa zatiaľ v tejto sfére stretla. Prečo by to bola pravda? Áno, v niektorých prípadoch je to tak, ale prečo by mali byť čísla také dôležité. Stretla som sa už aj s tým, že blog ma ako blogovú maniačku vôbec nezaujal či obrázkami či textom. Proste vôbec o ničom, len veľa súťaží a spamov. Hlavne že to bol "fashion blog". No to číslo v rohu hovorilo za všetko. Svietilo tam jedno krásne celé číslo - 6400. Vtedy som sa dosť zamyslela, ale nakoniec som tomu aj tak nechápala. Odvtedy už nejaká doba prešla a ja som sa obohatila ďalšími skúsenosťami. Veci sa mi pomaly vyjasnili a nevyspytateľné veci sa mi začali samé vysvetľovať. Čo tak pozbierať pár "čitateľov", len aby videli, že mám toľko veľa sledovateľov. Hmm, ale ako? Však jasné, je to úplne jednoduché. Giveaway, komenty na iných blogoch s návrhom na vzájomné sledovanie / väčšinou na zahraničných blogoch, aby to nebolo "až" také nápadné/, sleduj môj blog cez GFC a daj do komentu svoj email, aby som ťa mohla kontaktovať ak "vyhráš", ale hlavne ma nezabudni sledovať! Je mi jasné, treba obdarovať svojich čitateľov, ale len pravých čitateľov. A potom, že Vaše blogy nikto nečíta, pritom máte stovky "followerov". Súťaž sa skončila a záujem o Vaše texty tiež. Ak nejaká súťaž vlastne aj bola. A môj názor na "vzájomné sledovanie"? Ani by Vám nenapadlo prečítať si tej druhej článok. Však načo keď Vás to vôbec nezaujíma. Ak by sa Vám jej blog ľúbil aj predtým, tak by ste neváhali ani chvíľu pridať si ho medzi vaše zoznamy. Nevidím v tom žiadny zmysel a podľa mňa ak máte dobrý blog, verní čitatelia si Vás istotne nájdu a aj zostanú pri Vás. Nech ich lákajú Vaše texty, nie resty.

You Might Also Like

15 comments

  1. Tiež som si všimla, že vysoký počet sledovateľov nie je vôbec záruka kvalitného blogu, nie je to o číslach. Našla som už pár blogov s tisíc followermi, no pri každom poste bolo komentárov tak asi 10, takže sa pýtam, kde je zvyšok? Tiež nemám rada tieto praktiky - umelé a silené získavanie followerov. Na blog by mali čitatelia chodiť preto, že sa im páči o čom píšeme a ako to píšeme. Podľa mňa ani kvalitné fotky nemusia byť zárukou kvalitného blogu, ale opticky to na čitateľa lepšie vplýva.

    ReplyDelete
  2. V tomto máš úplnú pravdu! Niekedy veľké číslo len opantá hlavu a zmysel blogu sa vtedy stráca.

    ReplyDelete
  3. Tak to máš. Pravdu. Ja tvoj blog odberam už dávno :)


    Www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk

    ReplyDelete
  4. Naozaj s tebou súhlasím :) pekný článok
    Girl with pink nails

    ReplyDelete
  5. Taky nechapu tohle vzajemne sledovani, komenty tohoto typu mi na blog teda chodi zejmena od zahranicnich blogerek a automaticky je mazu. Samozrejme jsem sama rada za kazdeho noveho ctenare, ale treba prave souteze delam tak, aby se mi vyherce ozval sam, protoze nestojim o nekoho, kdo se po skonceni souteze odhlasi z odberu a ze takovi se najdou vzdycky :) Ale tak at kazdy dela jak mysli, no :)

    ReplyDelete
  6. Absolútne súhlasím. Poznám veľa blogov, ktoré majú vyše 500 odoberateľov a obsahovo sú podľa mňa absolútne o ničom. Naopak poznám veľa blogov, ktoré maju čitateľov 50 a sú naozaj skvelé a zaslúžili by si ich oveľa viac:)

    Saja Frey blog

    ReplyDelete
  7. Ta poslední věta!! A naprostý souhlas. Jenže dneska jde většině bloggerům jen o spolupráce a bohužel, většinu firem zajímají právě ta čísla..jestli jsou reálná nebo fejková, to už je podružné..stejně jako to, jestli blog je kvalitní nebo je to akorát hnůj. Bohužel. Takový je dneska svět..a buď se jím necháme pohltit anebo nad ním vyzrajeme =)

    Michael
    www.ontheleaf.net

    ReplyDelete
  8. Obrovská pravda :)

    ReplyDelete
  9. Úžasný článok. Môj názor nato je že je to pravda. Mnoho blogerov si zháňa odoberateľov len preto, pretože chcú spolupráce od iných firiem. Mnohé firmy majú nároky že musíš mať toĺko a toľko odberateľov a toľko pozretí. Firny z nás robia zvieratá hnacie sa za odberateľmi, sledovaním a spoluprácami. A my sme hlúpi lebo sa za tými odberateľmi ženieme len preto aby sme dostali tie hlúpe spolupráce. Nepíšeme už blogy pre radosť a vášeň ani videa pre radosť ale preto lebo chceme odberateľov vďaka ktorým máme spolupráce. Je už veľmi málo blogerov a youtuberov ktorý to robia pre radosť. A poviem ti s radosťou a hrdosťou že ja to robím z radosti.

    ReplyDelete
  10. Máš pravdu. Vzájemné sledování nepřipadá u mě v úvahu. Sice jsem dosud dělala jen jednu soutěž a to ještě na blog.cz, ale přemýšlela jsem, jak to udělat u další giveaway - protože vážně chci obdarovat jen čtenáře mého blogu, a jak jinak si to ověřit než přes GFC. Tohle je zapeklitá otázka. Ale je jasné, že pokud jsou na nějakém blogu jenom skoro samé soutěže a má moc čitatelů, tak to asi nebude pro to, že má strašně dobrý blog.

    ReplyDelete
  11. Moc hezky napsané :) Nemohu nesouhlasit!

    Petra Bartáková

    ReplyDelete
  12. Mně osobně zas tak nevadí vzájemné sledování, pokud vidím, že dotyčný/á mi pravidelně komentuje články, stejně jako já jí :) Ale třeba giveaway jsem ještě nepořádala a nevím ani jestli někdy budu, protože mi jasné, že spousta lidí se přidá ke čtenářům jen aby něco vyhrála :)

    Ili Libertad

    ReplyDelete
  13. Pravda. Skvěle napsané, souhlasím.

    ReplyDelete