BUDAPEST | ČO SA OPLATÍ VIDIEŤ?

19:19

Včera sme strávili jeden deň v Budapešti. Ani neviem, prečo sme to nechávali takto na koniec leta, prázdnin. Budapešť mám len na hodinu a pól. Počasie nám včera vyšlo, ani teplo, ani zima. Len som dúfala, že stihneme pochodiť celé mesto za jeden deň. Chvála bohu, že obaja vieme perfektne po maďarsky, inak by sme sa vážne nedorozumeli. Tak zahraničným turistom vôbec nezávidím. Väčšie vzdialenosti sme prekonávali metrom, na ktoré sme kúpili celodenný lístok, ktorý v prepočte stál cca 6€. No napriek tomu, sme nachodili vyše 15 kilometrov. 15 kilometrov? To vážne? Sama tomu neverím, no lenže pri toľkej kráse sa nám to ani nezdalo. Na každom rohu krásne stavby, pamiatky a skvelé výhľady. Prešli sme aj cez most slobody a šlapali aj k hradu, ktorý veru stál zato! Jedli sme tú najkrajšiu a najchutnejšiu zmrzlinu tohto leta, pričom ani chorvátske kopčeky nás nesklamali. Asi jediné, čo vážne ľutujem, že sme na Tropicárium už nemali čas. No nevadí, aspoň vieme prečo máme prísť aj druhý krát. Boli ste už v Budapešti? Ako sa Vám tu páčilo?

V cetre mesta na tzv. "Vörösmarty tér" jednoznačne nevynechajte obchody svetových značiek, aj tých, ktoré ešte u nás zatiaľ kamenné obchody nemajú. Nájdete tu obchody ako sú napríklad Ysant Laurent, Triumph, Body shop, Zara, Tezenis, Springfield, Reserved, Bershka, Rolex, H&M, a ešte mnoho ďalších. Aby ste to celé prešli, asi by ste  potrebovali aj 3 dni.
Najkrajší bicykel, ktorý som videla v Budapešti, taký si musím raz kúpiť. No a tento košíček s jemnou čipkou je proste k zožratiu.
Tak s týmto som sa Vám chcela pochváliť. Asi tá najlepšia zmrzlina, akú som len jedla. Žiadna vodová a bez chuti, ale z pravého ovocia. Ak sa náhodou ocitnete v Budapešti tak jednoznačne len cukráreň, Gelarto Rosa.
Krásna záhrada pri zámku Vajdahunyad.
Ak chcete byť očarený krásnym výhľadom a nevšednou architektúrou, tak stavbu "Halászbástya", jednoznačne nevynechajte. Skvelá atmosféra so skvelým výhľadom na časť "Pest" a na parlament. Najprv sme pešo prešli cez "Szabadság híd", a potom sme len šľapali do kopca. Zavezie vás hore aj autobus, ale my sme zvolili radšej dobrodružnejšiu verziu.

You Might Also Like

21 comments

  1. Krasne fotky, musel to byt opravdu super vylet a ta architektura, nadhera ❤
    Lovely imperfections | Giveaway

    ReplyDelete
  2. Super fotky! My sme s drahým boli v Budapešti týždeň na svadobnej ceste a myslím, že sme ani nemohli urobiť lepšie. Potom sme sa tam po roku vrátili len na krátku návštevu, ale stále ostávam z toho mesta očarená :)

    ReplyDelete
  3. Krásný fotky a ještě lepší zmrzlina! Wow, moc díky za tipy na Budapešť... jediný co mě trápí, že maďarsky teda fakt neumím :D

    Diary of M

    Hezký den přeje M.

    ReplyDelete
  4. Nádherné fotky. V Budapešti som bola pred pár rokmi a bolo to skvelé.

    Daniela

    ReplyDelete
  5. Krásne fotky, Budapešť je jednoducho nádherné mesto :)

    Na mojom blogu práve prebieha Giveaway o Japan Candy box, budem veľmi rada, ak sa zapojíš :)
    Hello, my name is Ev

    ReplyDelete
  6. awwww awesome place and photos:)
    kisses

    http://irreplaceable-fashion.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Do Budapešti se chystáme na Vánoce, ale bude to mít nevýhodu lidí všude kolem. Je to nádherné město a věřím, že to za to podívání určitě stojí :)

    ReplyDelete
  8. Tie fotky sú jednoducho čarovné ♥ Môj sen je dostať sa do Budapešti a snáď sa mi to počas vysokej aj podarí!

    ReplyDelete
  9. krásne fotky! :)
    v Budapešti som bola minulé leto a tiež sme toho veľmi veľa nachodili. Veľmi sa mi tam páčilo a určite by som išla znova.

    ReplyDelete
  10. SKvelé fotky a skvelé tipy! Ešte som tam nebola a už dlhšie to plánujem, takže ukladám do záložiek a tú zmrzlinu musím vyskúšať! :)

    ReplyDelete
  11. woow ta znrzlina vyzera uplne nadherne! Bola draha?
    Pozyvam na luxusnu GIVEAWAY o setrnu kulmu ROWENTA a balicek kozmetiky DOVE. Tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/09/obrovska-dove-rowenta-giveaway.html

    ReplyDelete
  12. Milujem Budapešť, bola som tam pred rokom a prajem si tam ísť opäť.♥ Určite, keď sa tam ocitnem zájdem na tú zmrzlinu, no a ten bicykel♥♥

    ReplyDelete
  13. Krásne fotky a tá zmrzka vyzerá skvele! :))

    ReplyDelete
  14. Nádherné fotky :) Tam bych se chtěla někdy dostat :)
    Veronika

    ReplyDelete
  15. Ja som bol v Budapešti tieto prázdniny prvý krát a musím povedať, že centrum mesta je ohromne krásne! :) najviac očarená som bola asi z Halászbástyi. Tá stavba je neskutočne úžastná a taktiež som bola unesená z Hero Square :) na druhú stranu ale musím povedať, že mimo centra som videla jedny z najviac zanedbaných častí mesta aké som kedy videla :/ Napriek tomu som si to však ale užila! a ozaj súhlasím, že pokiaľ človek nevie dobre po maďarsky moc sa nedohovorí :D tento problém sme mali presne my
    Ivana xx

    ReplyDelete
  16. Ako vidím, tak je to naozaj krásne miesto!♥
    Orlling

    ReplyDelete
  17. V Budapešti som už bola avšak nevidela som ešte všetky miesta, ktoré naozaj stoja za to, takže sa tam určite plánujem ešte vrátiť :)) Pekné fotečky naozaj :)
    partofnicol.blogspot.sk

    ReplyDelete
  18. Nádherné fotky! :) Bola som v Budapešti niekoľkokrát, no niektoré miesta, ktoré si spomenula som ešte nenavštívila :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    ReplyDelete
  19. Jeee miluji Budapešť! Byli jsme tam s přítelem letos na jaře a je to určitě jedno z mých nejoblíbenějších evropských měst :)

    http://marketafrank.com

    ReplyDelete
  20. jeeeej! :) aj ty si bola v Budapesti ... super mesto to je .. aspon si mi to takto fotkami pripomenula :)

    ReplyDelete