LAST DAYS OF JULY IN CROATIA

11:36

Začiatkom leta som ešte plánovala na každý týždeň aspoň dva krát prispievať. No, a darí sa mi to dodržiavať? Rozhodne, že nie. Pred pár dňami sme sa vrátili z obľúbeného Chorvátska. Bolo to po prvý krát, keď som sa ocitla pri mori. Už z ďaleka som sa vykláňala z okna, aby som sa mohla kochať pohľadom na to šíre more. Bolo to úžasné. Ak, by som sa tam teraz mohla vrátiť, tak by som neváhala ani pol sekundy. Cieľom bola Istria. Bývali sme v malebnej rybárskej dedinke menom Medulin. Nachádza sa veľa Puly. Každý deň sme strávili na pláži a užívali slnečné lúče, ktoré sprevádzal jemný vietor. Večerné prechádzky taktiež nemali chybu. Uličky boli plné turistov, ba aj domácich ľudí, ktorí predávali tie najzaujímavejšie suveníry. Mala som možnosť vidieť národný park Kamenjak, kde sme strávili dna dni. Najviac nás však ale odrádzala kamenistá cesta, ale konečný výsledok a výhľad stáli zato. Blue sea everywhere! Potápali sme sa a plávali sme celý deň. Ako malé dieťa som hľadala mušle a usmievala sa, pri pohľade na ne. S priateľom sme dokonca našli kostru morské ježka, veľkú ako moja dlaň. Je krásna fialová. Tešili sme sa ako malé deti. Bude to spomienka na celý život. Obdivovala som krásu mesta Rovinj a tie uličky boli ako z rozprávky. Všade okolo sme mohli vidieť obchody a menšie stánky, ktoré lákali turistov na všelijaké zbytočnosti. Pri prístave sme stretli jednu priateľskú čajku, ktorá rozhodne nechcela, aby sme ju fotili, skôr chcela aby sme ju nakŕmili. But first, let me take a selfie. Jedla som asi tú najlepšiu a najmohutnejšiu zmrzlinu, ale odfotiť sa mi ju nie a nie podarilo! Kým som vytiahla fotoaparát, tak mi už polovica tiekla na rukách. Super dúhové ruky. Jedla som najlepšiu tuniakovú pizzu a pila asi najhoriše mojito za posledný čas. Skvelá kombinácia. Očarili ma všade krásne kvety a palmy, bez nich by to nebolo ono. Prekvapilo sa priateľskosť domácich ľudí a ochota pomôcť v každom prípade. Podarilo sa mi prečítať jednu celú knihu a zdemolovať približne dve slnečné okuliare. Mám strašne veľa spomienok, príhod a fotiek, ktoré sa len tak slovami nedajú opísať. Čoskoro sa tu objavia ešte aj iné fotky, pretože ešte som ich nestihla všetky pretriediť. A Vy sa kam chystáte? Či už ste sa aj Vy vrátili späť do reality?

"But first, let me take a selfie!"

You Might Also Like

21 comments

  1. Chorvátsko je ozaj čarovná krajina!!

    Ivana xx

    ReplyDelete
  2. Мery beautiful photo! I like it!

    Come visit →PANAMA ASTI
    post comments or reviews... Me will be very pleasant :)

    ReplyDelete
  3. wow amazing photos!:)
    Have a lovely weekend!
    kisses

    http://irreplaceable-fashion.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Překrásné fotky! ♥ Moc mě mrzí, že se letos do Chorvatska nepodívám, je to už taková moje srdcovka :)

    GIVEAWAYAnother Dominika

    ReplyDelete
  5. Chorvatsko mám ráda, byla jsem tam asi desetkrát. :D Letos k moři asi až v září.

    Máš krásný blog, ráda bych tě pozvala na ten můj BY CORRA

    ReplyDelete
  6. Hezké fotky! V Chorvatsku jsem byla naposledy hodně dávno, ale ráda bych se tam ještě někdy zajela podívat :)

    Petra Bartáková

    ReplyDelete
  7. Krása! V Chorvátsku som takisto bola tento rok a ako každý rok, zamilovala som sa znova do mesta a tej atmosféry! :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    ReplyDelete
  8. Úžasné fotky! <3
    Také mě čeká Chorvatsko v září, když vidím ty fotky, nemůžu se dočkat!

    Nikola
    http://nicolsview.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  9. Nádherné fotografie, ja som v Chorvátsku nebola od svojich piatich rokov, ale rada by som tam opäť zavítala!

    ReplyDelete
  10. Wau krásne fotky! A aj článok :) Tá fotka čajky je naozaj veľmi podarená :D Je super, že ste boli v takej dedinke, bolo tam možno lepšie ako na nejakých známejších destináciach v Chorvátsku. Toto leto tam naozaj cestujú všetci aspoň ja mám z toho ten pocit a keď som v tv videla tie neskutočne preplnené pláže...je super nájsť miesto, kde ste možno aj tak trošku utiekli do toho šialenstva a pekne ste si to užili :)) A o povahe domácich máš pravdu, ja keď som bola v Chorvátsku, taktiež boli všetci veľmi milí a usmievaví :) Alebo sme možno len narazili na tých správnych ľudí :))
    partofnicol.blogspot.sk

    ReplyDelete
  11. Krásne fotky. Chorvátsko je naozaj krásne. Ja som tam bola dvakrát a veľmi rada by som sa tam znovu pozrela.

    http://lamodaeanarchia.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  12. Krásne fotky! Škoda, že je ten holub trochu preexponovaný , Chorvátsko je naozaj krásne
    http://veraparadis.com/

    ReplyDelete
  13. Beautiful photos, I love the one with these flowers the most!

    ♡ CUTE HORROR-KLIK ♡

    ReplyDelete
  14. jéééj my sme boli minulý rok kúsok odtiaľ v mestečku Pješčana Uvala, hneď pri Pule :) bolo tam krásne, ja inak úlovky nechávam v mori, lebo keď si to porovnám 15 rokov dozadu, keď som ako dieťa bola v Chorvátsku, bolo plné mušličiek, skeletov z morských ježkov.. teraz som tam bola dva roky po sebe a nájsť jednu mušličku je heroický výkon! Strašne je to more vybrakované :( ale inak Istria sa mi veľmi páči, je to tam kamenisté a more krajšie :)
    Drew's Beauty


    ReplyDelete
  15. Piękne zdjęcia ;) Krasne fotky :) Pozdrowienia z Polski!

    juliabloger.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. To jsou dokonalé fotky, doufám, že jste si dovolenou užili! :)

    Mare di Fragole

    ReplyDelete
  17. Tá fotografia, kde sú tie muškáty, vyzerá úplne ako jedna z Weheartit! ♥ máš krásne fotky a s tým počasím máš úplnu pravdu, nič moc tento rok. Dizajn ako taký sa mi veľmi páči, ja by som nič asi nemenila. :)

    ReplyDelete
  18. Nádherné fotečky! Určitě jste si to krásně užili :)
    Meet My Lovely World

    ReplyDelete
  19. Nádherné fotky, hned bych jela :) My jsme letos nebyli nikde v zahraničí. Pokud to jde, tak jen vegetíme u nás na chatě na Lipně :D

    ReplyDelete