MEDVEDÍ DOMOV - VERESEGYHÁZ HUNGARY | TIP NA VÝLET

09:53

My sme v pondelok navštívili medvedí domov, ktorý sa nachádza neďaleko od Budapešti v malebnom mestečku Veresegyház. Možno si myslíte, že to ideálne atrakcia pre malé deti, no verte mi, dospelí sa tu vyžívali omnoho viac. Na každom rohu more plných úsmevov. Či detských, či dospelých. Každý si tu našiel to svoje. Mohli sme kŕmiť medvede medom, zážitok na celý život. Aj keď sa nám nepodarilo nakŕmiť macka, stihla som zachytiť kŕmenie z "druhej ruky". :) Sledovať medviedikov čistotných ako leňošia na stromov, a keď uvideli nejaký pre nich zaujímavý jav, ich hlavičky už boli ihneď hore. 1. Mája tu bolo strašne veľa ľudí. My sme tu strávili asi tak 4 hodiny, z toho sme 1 hodinu čakali na obsluhu v miestnej reštaurácií v areáli. Asi to bolo tým neskutočným počtom ľudí, s ktorým vôbec, ale vôbec nerátali. Najzaujímavejšie bolo pre mňa to, že okrem klasickej maďarskej reči tu odzneli aj zahraničné jazyky. Medvede zaujali nielen nás, ale aj ľudí z ďaleka. Tento medvedí domov ja ako Zoo v malom, no oveľa blízkejšie, útulnejšie - zvieratá tu žijú šťastne, obklopené radosťou. Musím uznať, že som nevedela čo skôr fotiť. Okolie, zvieratá, ľudí, ktorý boli doslova unesení z pohľadu alebo aj nás. Počasie nám taktiež prialo, bolo okolo 20°C, presne ideálne na prechádzky. Celý okruch má cca 2,5 kilometra, no vôbec to nepocítite, práve naopak. V areáli sa nachádzajú aj rôzne aktivity, súťaže, ihriská pre deti, takisto tu premáva aj vláčik, ktorý Vás prevezie na celom okruhu za 400 forintov na jednu osobu. Potom sa môžete vybrať k vlkom, lasiciam, korytnačkám alebo aj k hospodárskym zvieratám, kde ste ich mohli aj pohladkať, či dokonca aj nakŕmiť. Pre menšie deti je to obrovský zážitok. Hlavne pre tie, z veľkého mesta, kde takéto nevidno na žiadnom rohu. No my sme sa tiež zabavili, hlavne v spoločnosti malých prasiatok, ktoré nasledovali tých, u ktorých ešte videli, že majú pri sebe nejaké krmivo, ktoré ste si inak mohli zakúpiť pri vchode do areálu za 300 forintov, v prepočte za symbolické 1€. Toto malebné Zoo je otvorené každý deň od ôsmej do siedmej večer. Ak by ste chceli toto skvelé miesto navštíviť, všetky informácie nájdete na ich stránke Medveotthon VeresegyházAko ste strávili minulý sviatok pracovného pokoja Vy? Aj keď sa nám nepodarilo nakŕmiť macka, stihla som zachytiť kŕmenie z "druhej ruky". :)

You Might Also Like

13 comments

  1. Jéj to sú krásne fotky :) Veľmi sa mi páči, najmä posledná fotka ako kŕmiš macka :) Naozaj krásne :)

    ReplyDelete
  2. Jeee, tam bych si to taky užila. Jsou to krásné zvířátka. Nejlepší je ten poslední záběr, kdy se ti podařilo zachytit krmení. :-)
    welcometomyworld

    ReplyDelete
  3. Krásný fotky! Musel to být opravdu zážitek! <3 Já volno trávila doma. :/ Už se těším až bude léto! Tohle unavený počasí mě už opravdu nebaví! :/
    Super článek! <3 :)
    S láskou
    ♥JORIES♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  4. Waau😍 Tie fotky sú prekrásne!!

    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    ReplyDelete
  5. Hi I follow you. I hope you follow me..
    http://www.dahamutluyuz.com/

    ReplyDelete
  6. Tak to ani nevím, že něco takového existuje.:) musel to být moc pěkný výlet a zážitek.

    Somethingbykate

    ReplyDelete
  7. super! veľmi ďakujem za tip!! :)))
    Ivana xx

    ReplyDelete
  8. vďaka za tip, nepočula som o tomto mieste :)
    Drew's beauty

    ReplyDelete
  9. kvalitné fotky, super miesto a skvelé zvieratka ja by som velmi ccela vidieť pandu ♥

    http://teenmumy.blogspot.sk/

    ReplyDelete