PRÍRODA V KÚPEĽNI S ŤULI A ŤULI | RECENZIA

20:46

Ako ste si mohli na blogu všimnúť, milujem prírodnú kozmetiku a aj napriek mojej citlivej pleti, mi nie každá prírodná kozmetika zatiaľ plne vyhovovala. No tentokrát som nesmierne rada, že sa mi podarilo naraziť na takýto zázrak. :)
Naskytla sa mi možnosť, aby som mohla vyskúšať kozmetiku slovenského pôvodu, značku Ťuli a Ťuli, ktorá je na trhu už od roku 2015. Stojí za ňou príbeh mamičky, ktorú trápil ekzém jej synčeka. Lenka Špaldová je hrdou maminkou Mateja, u ktorého sa prejavil silný atopický ekzém. Aj napriek tomu, že sa snažili nájsť vhodnú liečbu, všetky návštevy kožných lekárov sa končili predpisom kortikoidných liečiv. Práve preto sa mamička Lenka, rozhodla, že jej syna bude liečiť len prírodnými výrobkami, vyrábaných v domácich kruhoch. Vtedy ešte nikto netušil, že práve z toho sa vykľuje značka Ťuli a Ťuli. Všetko sa začala v jej domácnosti, či v kruhu priateľov, ktorý si blahodarné účinky veľmi cenili. V dnešnej recenzii sa dozviete niečo viac o ich bio telovom masle so zložkami kakao a kokos a o blahodarnom šampóne 5 olejov, ktorý ma v prvom rade zaujal, zaujímavým, nevšedným balením. Čo sa týka vlastností tejto prírodnej kozmetiky, môžeme ich charakterizovať nasledovne : ručne vyrobená, netestovaná na zvieratkách, vhodná pre všetky typy pleti, použitie esenciálnych olejov, bez sulfátov, parabénov a silikónov, čisto prírodné ingrediencie, vegan (nie však všetky produkty), organické produkty, recyklovateľné obaly (sklo) - pretože ani Naša Zem nie je len na jedno použitie. 
Netestované na zvieratáchBez GMORučná výroba
Čo sa týka mojej pleti, pokožky som úplne rozdielna. Pleť citlivá, niekedy mastnejšia, pokožka zase jemná, niekedy suchá. Po použití tohto telového masla som mala pokožku naozaj ako bábätko. A tá vôňa kokosu a kakaa je na nezaplatenie. Je zložené z najkvalitnejšieho organického (BIO) extra panenského za studena lisovaného kokosového oleja a organického (BIO) kakaového masla. Zaujímavosťou je, že kokosový olej je pre značku Ťuli a Ťuli špeciálne dovážaný zo Srí Lanky. Veľkým plusom + je tiež pocit, že sa nejedná o klasický plastový flakón, ktorý je pre životné prostredie nebezpečný.
Tento šampón vlasy vyživuje a regeneruje, posilňuje vlasové folikuly, udržiava vlasy lesklé, zabraňuje ich vypadávaniu a podporuje ich rast. Taktiež je veľmi vhodný, a odporúča sa na liečbu rôznych ochorení pokožky hlavy, ktoré vedú k tvorbe lupín, začervenaniu pokožky hlavy, k tvorbe ekzémov. Napriek tomu, že sa snažím používať väčšinou len prírodnú kozmetiku, podarí sa "neodolať" aj iným kozmetikám, alebo napríklad aj farbeniu vlasov ( čomu už viac ako 1 rok úspešne odolávam, a snažím sa dosiahnuť svoj prirodzený odtieň svetlohnedej). Mám pocit, že odtieň a štruktúru mojich vlasov dokáže tento šampón perfektne zjednotiť. Dokonca som pri používaní tohto šampónu nepoužívala ani kondicionér, iba masku (1x týždenne), pretože som mala pocit, že ho vôbec nepotrebujem. Tento šampón bol pre mňa naozaj všetko v jednom. 
Pre všetky typy pokožkyBez hrubého zaobchádzaniaBez silikónovBez parabénov
Som neskutočne rada, že som sa dostala ku kozmetika, ktorá mi absolútne vyhovuje. Ďakujem Ťuli a Ťuli. Poznáte túto značku prírodnej kozmetiky? Aké produkty ste už od nich vyskúšali? 

You Might Also Like

5 comments

  1. Značku jsem už viděla, ale ještě jsem ji nezkoušela. Více mě zaujalo to tělové máslo.
    Povídání nejen o kosmetice

    ReplyDelete
  2. This sounds so wonderful! It's great that you have found natural products that work.
    the-creationofbeauty.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Nádhera, hned se jdu po ní mkrnout. Vypadá fakt skvěle!


    Měj se prima,
    ByGabra

    ReplyDelete
  4. Balení se mi hodně líbí, značku neznám. :)
    Vítejte u Mišky

    ReplyDelete
  5. Mám doma také pár kousků a i toto máslíčko. Jsou to skvělé produkty :-) mám moc ráda lehký heřmánkový krém na pleť :-)
    All my cosmetics

    ReplyDelete