JEDEN DEŇ V NICE, FRANCE - ČO SA OPLATÍ VIDIEŤ?

08:49

Už je to naozaj niekoľko dní, dokonca týždňov, že sme sa vrátili z nášho výletu, počas ktorého sme mali možnosť ocitnúť sa v krásnom meste Azúrového pobrežia, v Nice. Bola to naša prvá zastávka 5 dňového poznávacieho výletu na Francúzsku riviéru. Úprimne povediac, ani neviem kde by som mohla začať, zažili sme toho naozaj veľa. Z tohto mesta sme si zo sebou odniesli množstvo krásnych spomienok. Nice jednoducho treba zažiť.☺️

𝓟𝓻𝓸𝓶𝓮𝓷𝓪𝓭𝓮 𝓭𝓮𝓼 𝓐𝓷𝓰𝓵𝓪𝓲𝓼
Našou provou zastávkou bola slávna Promenade des Anglais. V preklade promenáda Angličanov, ktorá je dlhá 7 kilometrov. My sme si to počas prechádzky vôbec neuvedomovali, pretože nás toto mesto očarilo. Promenáda je plná reštauráciami, z ktorých sa dala cítiť božská vôňa plodov mora, a drahými hotelmi, ako je napríklad aj známy Hotel Negresco. Na pobreží bola neskutočná atmosféra. Ľudia športovali, oddychovali, zabávali sa alebo sa len kochali krásnym výhľadom na kamenné pobrežie.

𝓥𝓲𝓮𝓲𝓵𝓵𝓮 𝓥𝓲𝓵𝓵𝓮-𝓞𝓵𝓭 𝓝𝓲𝓬𝓮
Tu sa už presúvame do starého mesta "Vieille Ville", kde sme navštívili miestne trhy, a pokračovali v našej ceste za ruskou katedrálou. Dostať sa do starého mesta bolo veľmi jednoduché, pretože pobrežie je s ňou prepojené. Nachádzali sa tam tržnice s rôznymi suvenírmi, kvetinami a sladkosťami. Nechýbali ani pouliční umelci. Určite sa oplatí navštíviť, tak ako každé iné staré mesto.

𝓒𝓪𝓼𝓽𝓵𝓮 𝓗𝓲𝓵𝓵 𝓪𝓷𝓭 𝓒𝓸𝓵𝓵𝓲𝓷𝓮 𝓭𝓾 𝓒𝓱𝓪𝓽𝓮𝓪𝓾
Najkrajší výhľad na toto krásne pobrežie je rozhodne z hradného kopca Castle Hill, na ktorý sa môžete dostať po schodoch alebo výťahom, ktorý nebol spoplatnený. Nachádza sa na konci promenády, pri nápise I love Nice. My sme sa rozhodli pre schody, kedže už aj počas výstupu sa nám naskytol krásny výhľad, aj na druhú stranu, kde bol prístav. V areáli parku sa nachádza aj krásny, umelo vytvorený vodopád, ktorý sa tiež oplatí vidieť.


Takýto krásny výhľad sa nám naskytol na celú Anglickú promenádu, bolo to úchvatné!
𝓢𝓽 𝓝𝓲𝓬𝓱𝓸𝓵𝓪𝓼 𝓡𝓾𝓼𝓼𝓲𝓪𝓷 𝓞𝓻𝓽𝓱𝓸𝓭𝓸𝔁 𝓒𝓪𝓽𝓱𝓮𝓭𝓻𝓪𝓵
Po obhliadke sme sa vybrali pešo k ruskej ortodoxnej katedrále, ktorá sa nachádza asi 30 minút pešo z Anglickej promenády. Dá sa ísť aj autobusom, ale my sme toho chceli vidieť čo najviac. 70 minútový lístok stojí cca 1,50€, takže v pohode sa dostanete naozaj všade aj s prestupom. Áno, môžem potvrdiť, že naživo vyzerá ešte úžasnejšie. Boli sme sa pozrieť aj vo vnútri, bola krásna, ale prekvapivo malá. Vstup je bezplatný, ale treba si dávať pozor na oblečenie, hlavne ženy. Nemôžete tam vstúpiť v mini sukni, ani s odhalenými plecami. Katedrála sa nachádza v krásnom prostredí, kde sa nachádza aj malá kaplnka. Rozhodne stojí za návštevu.

𝓝𝓸𝓽𝓻𝓮-𝓓𝓪𝓶𝓮 𝓭𝓮 𝓝𝓲𝓬𝓮
Túto katedrálu nájdete na slávnej ulici Jean M Decin. Je to krásne miesto. Bazilika sama o sebe je obrovská, bohužiaľ dovnútra sme sa nedostali, pretože sme už mali málo času. Je to nutné zastaviť sa a navštíviť túto krásnu stavbu. (A vstup je samozrejme zadarmo ...) Pokračovali sme ďalej po uličkách a stále bolo čo vidieť. 

𝓔𝓼𝓹𝓪𝓬𝓮 𝓜𝓪𝓼𝓼𝓮𝓷𝓪
Krásne historické námestie s fontánami, lavičkami a pouličnými umelcami. Prešli sme sa po nej pri ceste k ruskej katedrále. Je to brána do starého mesta a samozrejme centrom pre verejnú dopravu. Z tohto miesta sa dostanete v rámci Nice všade. Námestie s nákupnou ulicou, kaviarňami, parkom a samozrejme s množstvom ľudí. Príjemné miesto na prechádzku vo dne i v noci. Nachádzajú sa tu aj stĺpy so soškami, ktoré menia svoju farbu. Dominantou je okrem Fontány slnka, Fountaine du Soleil, ktorá zobrazuje gréckeho boha Apolla, aj niekoľko sôch zobrazujúcich kontinenty sveta. Bolo to naozaj veľmi úchvatné a zaujímavé.

𝓘 𝓛𝓸𝓿𝓮 𝓝𝓘𝓒𝓔 𝓼𝓲𝓰𝓷
Známa turistická atrakcia, pri ktorej sa povinne musí odfotiť každý turista. Práve preto trebalo čakať aj v rade. 😅 Nachádza sa na konci promenády v pozadí s krásnym výhľadom na more. 


Nice sa dá popozerať aj za 1 deň, ale ak toho chcete vidieť ešte viac tak Vám nestačia ani 2 dni. My sme počas jedného dňa stihli aj kúpanie a vychytali sme krásne počasie. Veľmi sa nám tam páčilo a dúfame, že budúci rok tam strávime viac dní. Boli ste už na Francúzskej riviére? Ako sa Vám tam páčilo? 

You Might Also Like

4 comments

  1. Oh my goodness, these pictures are so beautiful! What a lovely experience.
    the-creationofbeauty.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. To jsou nádherné fotky, také bych se tam někdy moc ráda podívala! :))

    ReplyDelete
  3. Tam jsem nikdy nebyla, ale působí to na mě moc moc hezky. Líbí se mi hlavně ta architektura. Doufám, že se tam někdy až bude teplo podívám :).

    P.S. Nádherný žlutý šaty!

    ZAJÍMAVOSTI ZA ZÁŘÍ A ŘÍJEN 2019 I OBLÍBENCI

    ReplyDelete
  4. Tak to je nádhera! Dokonalé fotky! :)

    FRENCHSTYLE

    ReplyDelete