Moja starostlivosť o vlasy

11:32

Každá z nás chce mať krásne, a hlavne zdravé vlasy. Ako to však docieliť? Nie je to pre Vás žiadna novinka, určite ste sa už stretli s pojmom, že farbeniu by ste sa mali vyhýbať, inak Vaše vlasy nebudú zdravé. Je to naozaj pravda? Myslím si, že farbenie vlasov pár krát za rok, určite nestojí za zničenými vlasmi. O vlasy je potrebné sa starať, aj keď neboli ešte nikdy farbené. Preto skúšame rôzne šampóny, kondicionéry, masky, spreje, oleje a všetko možné, čo akurát objavíme na trhu. Nie je to až tak dávno, keď som sa začala zaujímať o vlasové produkty, keďže pred pár rokmi som si dala prvý krát zosvetliť vlasy. Vtedy som si uvedomila, že moje vlasy potrebujú "hydratáciu". Vyskúšala som mnoho produktov, od kondicionérov až po masky rôznych značiek. Za túto dobu sa mi podarilo nájsť mojich favoritov, ktoré mojim vlasom vyhovujú najviac. :) 

Začnem šampónom. Momentálne používam šampón od značky Matrix, konkrétne Matrix Total Results Hello Blondie, o ktorom sme si povedali o niečo viac v predchádzajúcom článku. Jedná sa o ochranný šampón pre blonďavé vlasy. Moje vlasy sú po umytí jemné, hebké  a oveľa lesklejšie. Taktiež som poznamenala, že oveľa menej mi vypadávajú vlasy, a to je vďaka tomu, že posilňuje vlasové vlákna. Vlasy si umývam s týmto šampónom 2-3x do týždňa, no niekedy ho nahrádzam fialovým šampónom. Balenie je v 300ml prevedení, cena 4,90€ na Notino



V ďalšej časti by som Vám rada predstavila môj obľúbený kondicionér od značky Ziaja. Jedná sa o posilňujúci kondicionér pre suché a poškodené vlasy. Táto značka mi bola stále veľmi sympatická, ale priznávam sa, toto je môj prvý produkt od tejto značky. Používam ho už takmer 3 mesiace a efekt hebkých vlasov sa dostavil už po prvom použití. Vlasy nezaťažuje, nemastia sa rýchlejšie, treba sa však dať pozor aby sme kondicionér nanášali iba na končeky a trocha vyššie. Nikdy nie na pokožku hlavy, tak by sa nám určite oveľa rýchlejšie mastili. Vlasom dodáva pružnosť a objem. Ja ho nechávam pôsobiť 5-10 minút, podľa potreby a potom opláchnem. Cena šampónu sa pohybuje na 2,65€ v 200ml prevedení a nájdete ho tiež na Notino


Po umytí vlasov používam aj tento bezoplachový hydratačná kondicionér od značky Revlon Professional. Jedná sa o dvojfázový bezoplachový kondicionér Revlon Professional Equave Hydro Nutritive, ktorý je určený predovšetkým na poškodené a suché vlasy. Obsahuje keratín, ktorý hĺbkovo hydratuje a zaceľuje narušené vlasové vlákna. Tento kondicionér som začala používať taktiež pred 3 mesiacmi, a prvé známky lepšenia štruktúry vlasov prišli po 3-4 použitiach. Dokonca vonia úžasne! :) Cena tohto kondicionéra je aktuálne 7,60€/200ml na Notino








Keďže sa dnes venujeme mojej starostlivosti vlasov, nemôžem vynechať ani kefu, ktorú práve používam. Jedná sa o kefu na vlasy so štetinami z diviaka Olivia Garden EcoHair. Táto kefa je pre moje vlasy ako stvorená! Dokáže ich uhladiť a skrotiť jedným prečesaním. Je veľmi šetrná vlasom aj vlasovej pokožke. Dokonca vedeli ste, že rukoväť je vyrobená z prírodných materiálov? Vlasy sa majú s touto kefou prečesávať od korienkov až po končeky vlasov pomalými pohybmi. Cena kefy : 12,25€ na Notino. 

Takže toto bola moja aktuálna rutina, samozrejme stále sa to mení, hlavne keď objavím opäť nejaký produkt, ktorý ma osloví. Budem rada, ak mi napíšete do komentáru, že Vy aké produkty používate na vlasy, a že či ste si ich už farbili. Teším sa na Našu spoločnú debatu! :)

You Might Also Like

10 comments

  1. Ani jeden produkt jsem nezkoušela, ale láká mě Ziaja produkt. :)
    Vítejte u Mišky

    ReplyDelete
  2. Ziaju znám, ale zatím jsem zkoušela jen krém na obličej.. Ale ten kondicionér by se mi hodil, vlasy mám docela poškozené. :)

    ReplyDelete
  3. Kondicionér od Revlonu jsem zrovna dávala kolegyni v balíčku k Vánocům :)

    ReplyDelete
  4. Zajímavé produkty, je vidět, že tvým vlasům svědčí a kartáč od EcoHair vypadá také skvěle - nějaký kvalitní bych také potřebovala. :)

    ReplyDelete
  5. Moja vlasová rutina je teraz veľký chaos. V priebehu dvoch mesiacov som zmenila asi 3x šampón, pretože mi nič nesedelo. Takže teraz hľadám a skúšam a preto ďakujem za tipy, ten kondicionér od Revlonu ma vážne zaujal.
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    ReplyDelete
  6. Ziaju mám veľmi rada vďaka ich produktom na pleť, ale na vlasy som od nich ešte nič nemala - ako pozerám, mala by som to čím skôr zmeniť :)
    What A Fancy World

    ReplyDelete
  7. Super článek, ten kartáč vypadá bezva :)

    SmileThess

    ReplyDelete
  8. no odkedy som si dala aj ja zosvetliť vlasy v podstate už to bude pol roka skoro, bojujem naozaj s veľmi suchými vlasami a neviem už naozaj čo ďalej..investovala som kopec peňazí do rôznych produktov ale zatiaľ som nenašla úplne svojho favorita :/

    ReplyDelete